Monday, June 22, 2020

Review Hada Labo Premium Whitening Water Cream dan Premium Hydrating Night Cream

Assalamualaikum

Dah lama menyepi, dah berhabuk dah blog kite. Berkawan dengan sifat malas, masanya ada tapi tahap malas nak taip bukan main tinggi.


Kali ini kite nak review Hada Labo Premium Whitening Water Cream dan Premium Hydrating Night Cream. Dah lama jugak survey produk nim untuk pakai tetapi harganya mashaAllah mahalnya dan kebetulan hari tuh Guardian ada buat sales 40% untuk semua produk kecantikan, kite apa lagi, boronglah. Dah alang-alang nak try, kite beli sekali dengan night cream sebab niat dihati nak beli cream siang ajer dulu.


Kite ingat nak cuba pencuci muka jugak, tapi takut breakout. Buat masa sekarang saya masih lagi menggunakan pencuci muka Simple Hydrating Cleanser. Saya pernah cuba pakai AHA+BHA Hada Labo tapi muka saya breakout sebab base saya tak cukup kuat. Base yang saya maksudkan adalah cara pemakaian produk



1. Oil Cleasing
2. Cleaser
3. Hydrating Toner/ Hydraing Lotion
4. Serum
5. Hydrating Moisturizer
6. Sunblock
7. Foundation (optional)

Kalau tak cukup salah satu base boleh buat muka breakout. Oleh yang demikian, saya memilih untuk terus bersama Simple Hydrating Cleanser sehinggalah saya menjumpai pencuci yang lebih baik. Kalau ikutkan hati, semua produk kat pasaran rasa nak cuba tapi fikirkan kesan kemudian hari, lebih baik setia pada yang satu.

Moh le kite ke fasa seterusnya; Review



Moisturizer



A blend of 3 acids; 

Tranemic Acid untuk mengurangkan bintik hitam dan mengembalikan keserian wajah
Hyaluronic Acid untuk memberi lapisan lembapan yang menghalang kehilangan lembapan semulajadi pada kulit
Nano Hyluronic Acid untuk memberi kelembapan ke dalam kulit

Juga mengandungi Vitamin C untuk kecerahan kulit dan Vitamin E untuk parut 










I have been use this for more than 5 months. The texture is not sticky and easy to apply on your face. I use it at the 4th steps after serum. It immediately blend to your skin and you can see skin a little bit bouncier and glassy.

Pros: -

  •  reasonable price
  •  non greasy
  •  does not cause skin breakouts
  •  easily absorbed
  •  effective







Night Cream

Mengandungi 5 jenis Hyluronic Acids

Hyaluronic Acid untuk memberi lapisan lembapan untuk menghalang kehilangan lembapan semulajadi
Super Hyaluronic Acid untuk memberi 2 kali lembapan dan mengunci lembapan
Nano Hyaluronic Acid untuk melembabkan kulit ke dasar 
Absorbent Hyaluronic Acid untuk kekal lebih lama kat kulit walaupun berpeluh
3D Hyaluronic Acid untuk memberi kelembapan yang lebih lama






Krim Malam Hada Labo untuk memberi kesan pada kulit dan bertindak sebagai antioxidant dan memberi lembapan pada kulit













I have been use this for more than 5 months. The texture is a bit sticky but easy to apply on your face. I use it at the 3rd steps after toner. It takes times to blend to  your skin but you can see skin a little bit bouncier and glassy the next morning you wake up. Your skin a little bit brighter and look moisturize.

Pros: 

  •  reasonable price
  •  does not cause skin breakouts
  •  effective








Overall, I am very satisfied. Even my sister noticed my skin much healthier compared the last time she met me.

Repurchase? Absolutely

Rating  ⭐⭐⭐⭐☆ 

Bye-bye for now





4 komen:

  1. Saya guna 2 produk Hada Labo. cleanser dengan toner. Tp mcm nak tukar yg lain sbb takde beza pun :( Tp x tahu nak pakai produk mana pulak yang reasonable & bagus. Awak ada suggestion tak?

    ReplyDelete
  2. Klu pakai premium moisturizer utk malam dan siang blh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh aje..tiada masalah..fungsi melembabkan kulit

      Delete

 
Top