Posts

SkinLabs - Concentreted Vit E Review

Image
Hai semua
Terima kasih kerana sudi membaca blog saya ini. Kali ini saya nak review produk SkinLabs Concentrated Vitamin E. Bagaimana saya boleh tahu produk ini? Thanks to my officemate. Perempuan kan, pantang nampak produk baharu gatal jer tangan nak try. Maka terbeli pulak tapi dia punya takut nak cuba tuh bukan main. Bukan apa, takut breakout jer. Kalau breakout, nak sembuh bukan semalaman tetapi berbulan lamanya.
At first saya cuba, Ya Allah breakout rupanya. Habis small pimples keluar. Muka nim dah la tak flawless, tambah lagi bendasing nim lagi la mengerutu mukanya. Satu tindakan yang amatlah tak matang namun apabila nafsu cantik menguasai diri, apakan daya cuba tetap cuba.
Since dah breakout, saya pun stop la pakai sekejap untuk kasi muka bersih dan stopkan penghasilan jerawat baharu. Makan masa jugak, berbulan. Lepas dah elok, kita cuba lagi tapi tak secara sudden la. Slow-slow kite campur dan Alhamdulillah sampai sekarang saya masih lagi guna krim nim.
Saya sebenarnya tertarik…

Shampoo Untuk Kelemumur

Image
Assalamualaikum dan Salam 15 Syawal 1439 Hijrah

Setahun lamanya saya mengambil masa untuk buat post baharu. Bukan sebab apa, sebab malas jer. Tapi Alhamdulillah readers meningkat dan ini merupakan satu pencapaian yang baik. Gittew.

Hari ini saya nak review shampoo untuk kelemumur. Saya rasa semua orang especially wanita bertudung mengalami masalah kelemumur tak kira la rambut tebal ke rambut nipis ke rambut lurus ke rambut kerinting ke, hampir semualah. Saya ni dah la rambut nipis, masalah kelemumur lagi, rambut gugur lagi nanti tak pasal-pasal botak kepala saya. Saya pon dah tak terdaya nak cari shampoo yang baik untuk kelemumur dan rambut gugur. Saya juga seperti anda, mencari di blog-blog yang membuat review shampoo untuk kelemumur tapi apakan daya, saya punya masalah masih belum selesai. Sangat kecewa melihat begitu banyak rambut yang mengalir sealiran dengan air takkala mandi dengan kelemumur lagi yang tak pernah lenyap dari kepala. Hampir semua shampoo yang ada dipasaran saya te…

Simple Skincare My Skincare

Image
Salam Syawal 1438

Semua dah habiskan puasa 6? Saya dah raya 6!! Alhamdulillah tahun nim sempat ambil puasa sunat 6 Syawal. Rasanya masih sempat untuk saya ucapkan selamat hari raya buat readers semua, semoga entries yang ditulis oleh saya mampu memberi anda sedikit sebanyak ilmu yang berguna. InshaAllah.

Kali ini saya ingin kongsikan produk penjagaan muka yang saya pakai sejak 2 tahun lepas dan Alhamdulillah produk ini sesuai dengan kulit wajah saya. Saya mempunyai keinginan untuk mencuba pelbagai produk dipasaran yang saya rasa akan memberikan saya wajah yang lebih sempurna, namun apakan daya kulit wajah saya yang terlalu sensetif menghalang niat saya. Pada mulanya saya sendiri tidak tahu kewujudan produk ini dipasaran, oleh sebab saya rajin google produk-produk yang baik untuk kulit sensetif barulah saya jumpa produk ini. Pada mulanya, saya hanya menggunakan pencuci wajah dan penyegar. Selepas saya rasa selesa memakai produk ini barulah saya tambah pelembab muka dan terbaharu moistu…

Trip ke Sabah bersama Kepochi Vavavoom part I

Image
Good day everybody dan Salam Ramadhan 1438H

Setelah melalui beberapa hectic weeks barulah saya ada masa untuk buat coretan group Kepochi Vavavoomm ke Sabah. Ini punya plan setahun lamanya tau dan idea asalnya daripada saya. Air Asia selalu buat sale tetiba nampak dan sengaja post dalam group, sesiapa yang nak join sila bagi nama. At last, ada jugak 3 orang makhluk nim nak turut serta, Saya pun booked la untuk 4 orang dan last minute tambah pulak sorang lagi. So, total ahlinya yang pergi adalah seramai 5 orang. Saya pon tak nak panjangkan cerita, biarkan saya bercerita tentang trip kali ini.

Setelah setahun lamanya, pada 6 April 2017 bermulalah ekspedisi saya ke Sabah. Oleh kerana saya dipindahkan ke pejabat Melaka, the only cheap option is to take bus from Melaka Sentral to KLIA2. Malam tuh pula saya demam, dari pukul 6.30 petang hingga pukul 3.30 pagi saya tidur mujur bangun pagi saya rasa sedikit lega tapi tekak masih loya dan memerlukan saya untuk menelan 2 biji panadol. Memandangk…